Besparingsscan MKB

Hiermee krijgt u een snelle doorlichting van besparende mogelijkheden van het pand/uw bedrijf en is hiermee ook te voldoen aan de verplichtingen over inregelen van (klimaat) installaties. Deze scan is indicatief en geeft inzicht in de meest voor de hand liggende besparende mogelijkheden. Zo is de rapportage afgestemd op de Deb- en SVM-regelingen.

U weet dan hoeveel energie ermee te besparen is en welke besparingen en investeringen hier globaal mee gemoeid zijn. Waarbij de besparende maatregelen met een terugverdientijd tot en met 5 jaar zeker benoemd en onderbouwd geduid worden.

Deze scan heb ik vele malen uitgevoerd voor bedrijven in het MKB voor het Energiecentrum MKB.  Als regio adviseur Zuid-Holland. Het Energiecentrum MKB is voor een deel overgenomen door branche organisaties als Koninklijke Horeca Nederland en de Metaalunie.

Met een vaste prijs van € 500,- - € 900,- beschikt u over de besparingsscan. Waarbij alleen de reiskosten apart in rekening worden gebracht.

 Deb/SVM adviesrapportage aanvragen

Mocht u gedetailleerd inzicht willen dan is een goede vervolgstap het laten opstellen van een energiebesparingsadvies. Welke voldoet aan de aanwijzingen per branche door de overheid en de eisen gesteld aan de subsidie regeling Energie Investeringsaftrek (EIA). Als mede aan de eisen gesteld door een omgevingsdienst als DCMR of ODH. Hiervoor heb ik een certificeringstraject doorlopen op het gebied van BRL 9500-04.

Recent zijn adviezen gemaakt voor industrie & kantoren, kantoren, zorg, onderwijs, winkels, horeca en scouting.

En zijn Deb- en SVM adviezen in afgestemd met onder andere SVM Midden Holland. Zie https://seb-mh.nl